Banoffee

Etsitkö helppoa ja nopeaa tarjottavaa? Tässä se on! Banoffeen nimi tulee banaanista ja toffeesta, tai kinuskista mitä tähän piirakkaan tulee. Kinuskin ja banaanin yhdistelmä on herkullinen ja päälle levitetty kermavaahto tasapainottaa piirakan makeutta. Valmistukseen menee noin tunti tai alle ja piirakka on heti valmis tarjottavaksi. Voit koristella piirakan suklaahipuilla ja banaaniviipaleilla.

Muistathan, että Starbox-portaali lopettaa 31.3. ja blogi löytyy jatkossa täältä: https://www.jannenkeittiossa.fi/

BANOFFEE

Pohja

  • 200 g digestivea
  • 90 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 200 g (2 dl) vispikermaa
  • 200 g fariinisokeria
  • 2 banaania

Kuorrute ja koristelu

  • 4,5 dl vispikermaa
  • sokeria
  • 1 banaani
  • sitruunamehua
  • maitosuklaata
  • kaakaojauhetta

Murskaa keksit ja yhdistä voin ja vaniljasokerin kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti ja laita jääkaappiin odottamaan.

Keitä fariinisokeri ja kerma kinuskiksi (noin 7 minuuttia), jos keität kinuskia liian kauan, se kovettuu kylmässä kovaksi ja piirakan leikkaus on hankalaa (tämäkin on koettu 😂). Leikkaa banaanit viipaleiksi ja levitä jäähtynyt kinuski keksipohjan päälle ja ripottele päälle banaaniviipaleet.

Vaahdota kerma ja sokeri vaahdoksi ja levitä kinuskin päälle. Viipaloi viimeinen banaani ja pyörittele viipaleet siruunamehussa (tummumisen estämiseksi) ja asettele viipaleet koristeeksi banoffeen päälle. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja suklaamurua. Anna piirakan tekeytyä kylmässä ennen tarjoilua.

https://www.jannenkeittiossa.fi/