Briossisämpylät

Yleiskone jyllää ja sämpylöitä syntyy. Etsin parasta reseptiä sämpylöihin, jotka sopisivat hampurilaisiin. Löysin monia hyviä ideoita. Muokkasin ja mietin lopulta itselleni reseptin hampurilaisiin.

Pakko todeta, etten hetkeen ole parempia sämpylöitä syönyt. Rapea pinta, seesaminsiemenet ja rakenne takaavat herkulliset sämpylät. Tällä ohjeella on tehty jo kahdesti hampurilaisia. Suosittelen! (ja toki nämä sopivat myös muuhun herkutteluun)

BRIOSSISÄMPYLÄT (8 kappaletta)

  • 1 dl (luomu) kauramaitoa
  • 2 pss kuivahiivaa (yht. 22 g)
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sämpyläjauhoja
  • 100 g leivontamargariinia

Lisäksi

  • voiteluun yksi kananmuna
  • kuorittuja seesaminsiemeniä

Ota leivontamargariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä kauramaito ja liota sinne hiiva, hunaja sekä suola. Sekoita kananmunat sekaan ja riko rakenne.

Lisää jauhot erissä ja vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia. Sekoita huoneenlämpöinen margariini loppuvaiheessa nokareina mukaan.

Valmis taikina on pehmeää ja kimmoisaa joten lisää tarvittaessa jauhoja. Laita sekoitusastian päälle liina ja laita taikina kohoamaan tunniksi.

Jauhota työpöytä kevyesti ja kaada taikina pöydälle. Vaivaa taikinaa hieman ja kauli se parin sentin levyksi. Kääri rullalle ja leikkaa kahdeksaan osaan. Pyörittele palat pyöreiksi sämpylöiksi.

Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota liinan alla vielä yksi tunti.

Riko kananmuna kuppiin ja laita sekaan pieni tilkka vettä. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Voitele briossit kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200°C uunissa 12-15 minuuttia.