Chevre-oliivitangot

Joulusta jäi yli runsaasti lehtitaikinalevyjä. Teki mieli jotain suolaista naposteltavaa ja päätin tehdä vuohenjuusto-oliivitankoja. Vuohenjuusto sopii voimakkaana juustona täydellisesti näihin. Tangot valmistuu helposti ja nopeasti ja ovat herkullisen suolaisia naposteltavia.

CHEVRE-OLIIVITANGOT | helppo | 45 min

Ainekset

  • 2 levyä (200 g) lehtitaikinaa
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 50 g vihreitä oliiveja
  • 1 tl yrttimausteseosta
  • voiteluun kananmunaa
  • pinnalle unikonsiemeniä

Ota lehtitaikinalevyt hyvissä ajoin sulamaan. Kauli levyt ohuiksi. Sekoita kulhossa sekaisin juusto ja pilkotut vihreät oliivit. Lisää joukkoon yrttimausteseos. Levitä seos toiselle kaulitulle lehtitaikinalevylle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja painele se tiiviiksi kaulimen avulla. Leikkaa taikinasta leveyssuunnassa noin 1 ½ cm suikaleita. Kieritä suikaleet kierroksille ja painele päät kiinni.

Nosta suikaleet leivinpaperin päälle pellille. Voitele tangot kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 25-30 min, kunnes taikinan pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin. Tangot ovat parhaimmillaan tuoreina. Tankoja tulee noin 10 kappaletta.