Glögi-vanilja panna cotta - joulun sopivan pieni ja kevyt jälkiruoka

Joulusiivous tehty, jouluruoat ostettu ja kaikki alkaa olla valmiina joulua varten. Jouluna jälkiruoka saattaa jäädä kuitenkin varjoon tuhdilta pääruoalta. Meillä on toinen joulu kun tehdään panna cottaa jälkkäriksi. Se on sopivan pieni ja kevyt jälkiruoka, jonka raikkaus sopii kivasti pääruoan jälkeen nautittavaksi. Tässä panna cotassa maistuu tällä kertaa glögi ja vanilja. 💖

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa kaikille hyvää joulua! KIITÄN kaikkia blogin lukijoita, seuraajia ja tykkääjiä kuluneesta vuodesta. Vuosi oli oikein hyvä ja nousua blogilukemissa oli huikeasti edellisvuoteen verrattuna. KIITOS siis teille! 🤗

GLÖGI-VANILJA PANNA COTTA | 4 lasillista

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa
  • 3 dl maitoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ½ liivatelehteä

Kiille

  • 1 dl laimennettua tiivisteglögiä (esim. 0,75 dl glögiä, 0,25 dl vettä)
  • ½ liivatelehti
  • (marjoja)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Sekoita sillä aikaa vispikerma ja maito sekaisin. Kaada seoksesta puolet kattilaan ja lisää joukkoon sokerit. Anna seoksen kiehahtaa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kattilassa muiden ainesten kanssa. Kaada loput kerma-maitoseoksesta joukkoon.

Kaada seos nokalliseen kannuun ja annostele vanukas laseihin. Reseptillä tulee 4 lasillista. Anna panna cottan hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään kolme-neljä tuntia tai yön yli.

Valmista kiille hyytyneen panna cotan päälle. Laita liivatelehti kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Laimenna glögi haluamasi vahvuiseksi. Ripottele marjoja panna cotan päälle. Kaada glögi kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon puristettu liivatelehti ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi/viileäksi. Kaada seos marjojen päälle ja laita vielä hetkeksi jääkaappiin hyytymään ennen tarjoilua.