Halloween red velvet kuppikakut

Jo kesällä mietin, mitä leipoisin halloweenin lähestyessä blogiin ja mieleen tuli karmaisevat kakut ja kuppikakut! Olen aina myös halunnut valmistaa red velvet taikinasta jotain.. Red velvet kakku on siis amerikkalainen klassikkoherkku tuorejuustotäytteellä, joka oli varsinkin pari vuotta sitten kovasti pinnalla. 

Löysin tigerista silmäkarkkeja ja teimme aikaisemmin koulussa kondiittorinsokerista värillistä "lasia" jota voi siis käyttää koristeina leivoksissa tms. Lopputuloksena siis red velvet kuppikakut halloween -teemalla. :)

HALLOWEEN RED VELVET KUPPIKAKUT | 20 kpl

Taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1,75 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2-3 tl pun. elintarvikeväriä (pastaväriä tai jauhetta)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Kuorrute

  • 300 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tekoveri

  • 0,75 dl tärkkelyssiirappia
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • punaista elintarvikeväriä (pastaväriä tai jauhetta)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita sokerit, ranskankerma, munat, öljy ja viinietikka omassa kulhossaan. Sekoita loput ainesosat toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet toiseen kulhoon kosteiden ainesten joukkoon ja sekoita taikinaksi. Värjää taikina punaiseksi. Jaa taikina pursotinpussilla muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää raakaa taikinaa kokeiltaessa.

Valmista seuraavaksi kuorrute. Vaahdota pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri paksuksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pursota kreemi jäähtyneiden muffinien päälle.

Valmista tekoveri sekoittamalla siirappi, maissitärkkelys ja väri sekaisin. Pursota pienellä pursotinpussilla tai spritsauspussilla "verta" kuorrutteen päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkki! Saat voin pehmeäksi nopeasti lämmittämällä sitä mikrossa n. 5-15 sekuntia. Varo, ettei voi sula liikaa!