Härkis-hampurilaiset

Kaupasta tarttui mukaan uusinta uutta härkäpapuvalmistetta. Härkistä on helppo käyttää ruoanlaitossa, se vaatii vain lämmityksen ja maustamisen. Korvasin hampurilaisissa useasti olevan kana- tai lihapihvin Härkiksellä ja lopputuloksena oli herkullisia ja täyttäviä hampurilaisia.

Lainaus paketin kyljestä: "Verso Härkis on runsaasti kasviproteiinia sisältävä härkäpapuvalmiste, jota voit käyttää sellaisenaan ruoanlaitossa. Sen pääraaka-aine on suomalainen härkäpapu. Käytä Härkistä esimerkiksi kypsän jauhelihan tapaan".

HÄRKIS-HAMPURILAISET | 8 kappaletta

1 annos briossisämpylöitä

Pikkelöidyt kurkut

  • ½ kurkku
  • 2 rkl väkiviinietikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 1 tl suolaa

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään väkiviinietikka, vesi ja suola. Anna maustua kymmenisen minuuttia jääkaapissa.

Valkosipulimajoneesi

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2,5 dl maustamatonta majoneesia

Kuori ja purista valkosipulinkynnet majoneesin joukkoon. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa.

Lisäksi hampparien väliin (8 kpl)

  • 2 pkt Härkis härkäpapuvalmistetta (yht. 500 g)
  • 2 isohkoa sipulia
  • 2 pihvitomaattia
  • salaatinlehtiä
  • ketsuppia
  • hampurilaismajoneesia (esim. Maustaja)

Lämmitä Härkis pannulla ja mausta se. Voit maustaa härkiksen oman maun mukaan, kuten maustaisit jauhelihaa. Käytin maustamiseen paprika-, valkopippuri- ja valkosipulijauhetta ja mustapippurirouhetta. Härkis on pelkällään melko mautonta omasta mielestäni.

Suikaloi sipuli ja kuullota suikaleet pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi.

Puolita sämpylät ja paahda puolikkaat pannulla lämpöisiksi. Levitä puolikkaille ketsuppia, lisää Härkis-rouhe, majoneesit, salaatti, kuullotetut sipulisuikaleet, pikkelöidyt kurkut ja tomaatinviipaleet.