Herkullinen lasagne soijarouheesta

Nyt täytyy vähän hehkuttaa. Tuli tehtyä niin herkullista lasagnea tänään. Soijarouhetta käytettäessä mausteet ovat kaiken a ja o. Käytin aika runsaalla kädellä erilaisia mausteita. Lasagnen maku oli täyteläinen ja ruokaisa! 

LASAGNE SOIJAROUHEESTA | 50-60 min | helppo

Ainekset

Tomaatti-soijarouhekastike

  • 2,5 dl soijarouhe
  • 6 dl vesi
  • lihaliemikuutio tai kasvisliemikuutio
  • 1 iso sipuli
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • 500 g tomaattimurska
  • 0,5 dl kerma
  • 2-3 tl pizzamauste
  • 1 tl mustapippurirouhe
  • 1 tl viisi pippurirouhe
  • 0,5 tl suola
  • 1 tl vahva chilikastike
  • 1 tl paprikajauhe
  • 0,5 tl valkosipulijauhe
  • 1 tl yrttisekoitus
  • 1 tl juustokumina

Juustokastike

  • 1 dl vehnäjauho
  • 1 litra maitoa
  • 1,5 dl emmental juustoraaste
  • 1 tl oregano
  • 0,5 tl mustapippuri
  • 0,5 tl suola

täysjyvä lasagnelevyjä

emmental juustoraastetta

Mittaa soijarouhe pinnoitettuun kasariin. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Pilko sillä välin sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Kippaa sipulit rouheen sekaan ja lisää joukkoon tomaattimurska, kerma ja mausteet.
Valmista juustokastike. Sekoita pinnoitetussa kattilassa 1 dl vehnäjauhoja ja 1 dl maitoa keskenään, lisää sitten loppu maito (tällä tavoin ei synny jauhopaakkuja). Kuumenna ja keitä maitoa kokoajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausta.

Voitele lasagnevuoka ja laita pohjalle kerros tomaattikastiketta ja juustokastiketta, sitten lasagnelevyjä. Pinoa kerroksittain ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja lisää lopuksi päälle vähän juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 35 minuutin ajan. Anna tekeytyä ennen tarjoilua.