Herkullinen pizzakranssi

Aika palata arkeen juhlinnan jälkeen. Arkiruoan ei tarvitse kuitenkaan olla tylsää, vaan sillä voi leikitellä ja kokata ne uuteen muotoon. Tämä resepti oli alunperin jauhelihapizzan, muutta muunsin sen uuteen muotoon.

PIZZAKRANSSI

Ainekset

  • 175 g vehnäjauhoja
  • ½ pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/4 dl lämmintä vettä

Laita jauhot, suola ja kuivahiiva kulhoon ja sekoita. 

Sekoita öljy ja lämmin vesi ja lisää neste vähitellen taikinaan niin, että siitä tulee tasainen, pehmeä ja se irtoaa käsistä vaivatessa. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia yleiskoneella tai kymmenen minuuttia käsin.

Laita vaivattu taikina nousemaan liinalla peitettyyn kulhoon lämpimään paikkaan. Kohota taikinaa tunnin ajan.

Vaivaa noussutta taikinaa vielä hetki käsin ja puristele ilmakuplat pois.

Kauli taikinasta pyöreä pizzapohja (1. kuva). Leikkaa pohjan keskelle reikä pizzaleikkurilla (2. kuva). Leikkaa taikina pizzaleikkurilla kuvan mukaisesti osiin (2. kuva), asettele pizzakolmiot kärki ulospäin (3. kuva) ja kauli taikina vielä kertaalleen, jotta taikinaosat yhdistyvät:

Täyte

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 keskikokoinen suippopaprika
  • 0,5 dl aurajuustomurua
  • 200 g kevyt jauhelihaa 9,5 %
  • 1,5 tl suolaa
  • tomaattipyrettä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta se mielesi mukaan. Huuhdo paprika ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Voitele pizzapohja tomaattipyreellä ja levitä täyte pohjan päälle.

Käännä taikinasuikaleet täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista pizzakranssia uunin keskitasolla, kunnes taikina on kullanruskea.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä!