Herkullinen Välimeren lihapullakastike

Tässä reseptissä lihapullat ovat saaneet makuja Välimeren maisemista. Nämä maut tuovat vaihtelua perinteiseen lihapullakastikkeeseen. Reseptistä tuleekin runsas määrä syötävää, joka riittää useammaksi päiväksi. Tarvittaessa voit puolittaa reseptin määrät. 

HERKULLINEN VÄLIMEREN LIHAPULLAKASTIKE

Ainekset, lihapullamassa

  • 800 g jauheliha (9,5%)
  • 200 g suolakurkku
  • 150 g fetajuusto
  • 3 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suola
  • 1 tl mustapippuri
  • ruokaöljyä paistoon

Kastike

  • 4 dl ruokakerma
  • 2 dl vesi
  • 1 rkl hunaja
  • 1-2 tl pizzamauste
  • 0,5 tl suola

Aloita valmistus lihapullamassasta. Pilko pieniksi kuutioiksi kokonaiset suolakurkut, fetajuusto ja kuoritut valkosipulinkynnet. Ota esille iso kulho ja sekoita kaikki lihapullamassan ainekset keskenään. Pyörittele massasta tiiviitä lihapullia. Tein massasta 50 grammasia lihapullia 23 kappaletta.

Paista lihapullat suurella paistinpannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta saanut väriä. Kaada joukkoon kastikkeen ainekset ja anna muhia 10-15 minuuttia. Tarjoile lihapullat esimerkiksi valkosipuli-kermaperunoiden kera.

Tähteä klikkaamalla pääset tykkäämään postauksesta. :)