Herrasväen pikkuleivät omena-kanelitäytteellä

Herrasväen pikkuleivät ovat perinteikkäitä täytettyjä pikkuleipiä. Nämä keksit ovat suht. helppo valmistaa, mutta aikaa menee voin ja sokerin vaahdotukseen ja taikinan lepoon kylmässä. Lopputulos on kuitenkin kaiken tämän arvoinen, kun maistat suussa sulavia keksejä. Tämä on myös kiva lahjaidea esim. jouluna! Laita keksit kauniiseen rasiaan tai lasipurkkiin ja anna läheisellesi.

HERRASVÄEN PIKKULEIVÄT OMENA-KANELITÄYTTEELLÄ | 40 kpl

  • 200 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Täytteeseen omena-kanelimarmeladia (tai muuta marmeladia)

Vaahdota voi ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääräise valmis taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin tunniksi.

Kauli taikina ohueksi (käytä alusjauhoja) ja painele muotilla pyöreitä tai sydämen muotoisia pipareita. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia, kunnes ne ovat kypsyneet, mutta eivät ole saaneet väriä.

Täytä jäähtyneet keksit marmeladilla. Levitä ohut kerros marmeladia yhdelle pikkuleivälle ja paina toinen kanneksi. Pyörittele täytetyt pikkuleivät sokerissa. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa. :)