Jauhelihapiirakka paprikalla ja Koskenlaskija juustolla

Piirakka sisältää nimensä mukaisesti jauhelihaa ja paprikaa. Makua tuomassa ovat myös punasipuli, rahka ja Koskenlaskija juusto. Pinnalle on ripoteltu runsaasti juustoraastetta ja pohja on tuttu kasvispiirakka reseptistä, jonka julkaisin blogiin aiemmin tänä kesänä. Tämä piirakka on ruokaisa ja herkullinen. Teen varmasti toisenkin kerran!

JAUHELIHAPIIRAKKA PAPRIKALLA JA KOSKENLASKIJALLA

Pohja

Täyte

  • 1 kpl punainen paprika
  • 1 kpl pienehkö punasipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 0,5-1 rkl pizzamauste
  • 300 g kevyt jauheliha
  • 125 g Koskenlaskija Voimakas
  • ½ tl mustapippurirouhe
  • ½ tl suola

 Pinnalle

  • 100 g maitorahka
  • 100 g kermaviili
  • ½ dl maito
  • 1 kananmuna
  • 2-2,5 dl emmental juustoraaste
  • ruohosipulia

Pilko paistinpannulle sipuli, paprika, valkosipuli ja jauheliha. Ruskista jauheliha ja kuullota vihannekset. Anna seoksen olla keskilämmöllä pannulla sen aikaa kun valmistat pohjan. Voitele piirakkavuoka (27 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Pilko Koskenlaskija juusto paloiksi ja ripottele palat täytteen päälle. Sekoita maitorahka, kermaviili, maito ja kananmuna sekaisin ja kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja tuoretta ruohosipulia.

Paista uunin keskitasolla keskilämmöllä 175 asteessa (kiertoilma) noin 30 minuutin ajan, kunnes pinta on saanut väriä. Koristele halutessasi tuoreilla oreganon lehdillä.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä! :)