Joulukalenteri, luukku 10: Mustikkapiiras-keksit

Pakastin on täynnä marjoja kesältä ja nyt on aika käyttää niitä pois. Tein minikokoisia mustikkapiirakoita eli mustikkapiiras-keksejä. Rapeareunaiset ja keskeltä mehevät keksit sopivat erinomaisesti teen tai kahvin kaveriksi. Nams :-)

Rentoa lauantaita kaikille! Täällä päivä menee pikkujoulujen parissa.

MUSTIKKAPIIRAS-KEKSIT (12 kpl)

Pohja

  • 100 g pehmeää leivontamargariinia
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2,25 dl mustikoita
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl sitruuna/limemehua

Koristelu

  • tomusokeria
  • tilkka vettä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele muffinipelti.

Laita pehmeä margariini ja tomusokeri kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri ja suola ja lisäksi vehnäjauhot pienissä erissä. Vatkaa kunnes taikina on murumaista.

Lisää 2 rkl murutaikinaa jokaiseen muffinipellin koloon ja painele taikinaa pohjalle ja reunoille. Muffinipeltini on 12-paikkainen ja taikina riitti juuri 12 keksipohjaan.

Sulata pakastemustikat mikrossa sulatusteholla. Laita mustikat siivilään valumaan. Sekoita sokeri, sitruunamehu ja perunajauhot mustikoiden joukkoon. Lusikoi teelusikalla mustikkaseosta tasaisesti jokaisen pohjan päälle.

Paista keksejä uunin alatasolla 15-20 minuuttia tai kunnes keksien reunat ovat saaneet kultaisen värin. Jäähdytä keksit täysin ennen kuin poistat ne muffinssipelliltä.

Lisää tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita. Kaada massa pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä. Koristele keksit halutessasi tomusokeri-vesiseoksella.

Keksit säilyvät ilmatiiviissä astiassa enintään kolme päivää.