Joulukalenteri, luukku 14: Kotitekoiset Twix-patukat

Joulukalenterin luukku 14 pitää sisällään Twix-patukat. Sain näihin idean kaupan keksihyllyllä kun nappasin Digestiveä mukaan. Patukoissa on siis Digestive-pohja, kermatoffeeta välissä ja maitosuklaakuorrute. Ja on muuten hyviä, vaikka itse sanonkin. :)

KOTITEKOISET TWIX-PATUKAT (15 kpl)

Pohja

  • 150 g Digestive keksejä
  • 50 g leivontamargariinia tai voita

Kermatoffee

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 30 g leivontamargariinia

Suklaakuorrute

  • 100 g maitosuklaata

Murskaa Digestive keksit pieneksi muruksi ja sulata margariini. Yhdistä keksimuru ja margariinisula. Leikkaa suorakulmaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos paperin päälle pohjalle ja laita se kylmään toffeen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kermatoffeen ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta noin 15-20 minuutin ajan. Sekoita seosta kokoajan ja varsinkin loppuvaiheessa, ettei se pala pohjaan. Toffeen saostuttua tipauta seosta noin teelusikallinen kylmään veteen. Mikäli seos jähmettyy kylmässä vedessä, niin että voit muotoilla siitä vaikkapa pallon, on toffeeseos valmista.

Kaada toffee keksimurupohjan päälle ja laita kylmään, jotta toffee jähmettyy.

Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se jähmettyneen toffeen päälle. Tasoita suklaan pinta ja laita leivonnainen kylmään siksi aikaa, kun suklaa on jähmettynyt. Leikkaa lopuksi viipaleiksi terävällä veitsellä.

Säilytä twix-patukat viileässä.