Joulukalenteri, luukku 17: Ruokaisa kinkkupiirakka

Joulukalenterin luukku 17 pitää sisällään makoisan ja ruokaisan kinkkupiirakan. Täällä otetaan rennosti ja syödään piirakkaa. Hyvää viikonloppua! :-)

KINKKUPIIRAKKA

Pohja

  • 2 1/4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g leivontamargariinia
  • 1 dl maitoa

Täyte

  • 200 g kinkkukuutioita
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 punasipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Pinnalle

  • 1 keskikokoinen tomaatti
  • 0,5 dl juustoraastetta
  • punasipulisuikaleita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita joukkoon pehmeä leivontamargariini ja maito. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

Kuutioi kinkku, valkosipulinkynsi ja punasipuli. Säästä punasipulista suikaleita piirakan pinnalle koristeluun. Ripottele pohjan päälle kinkku ja punasipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, juustoraaste, mausteet ja valkosipuli. Kaada sekoitus piirakkavuokaan tasaisesti. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Viipaloi tomaatti ja asettele tomaatinviipaleet sekä punasipulisuikaleet piirakkaan päällimmäiseksi.

Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.