Joulukalenteri, luukku 18: Perunarieskat

Jääkaapin vihanneslokerosta löytyi perunapussin jämä ja päätin tehdä siitä jotain. Mieleen tuli perunarieskat, joita en ole ennen tehnytkään. Päätin siis kokeilla ja näistä tuli oikein hyviä ja valmistuivat juuri sopivasti iltapalalle. 

PERUNARIESKAT (14 kpl)

Taikina

  • 8 dl perunaa muussattuna
  • 1,5 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Päälle

  • sormisuolaa

Kuori, keitä ja muussaa perunat (jauhoinen lajike). Sekoita muussin joukkoon nopeasti kananmuna ja suola. Lisää loput ainesosat taikinaan. 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se puoliksi. Puolita puolikkaat ja jatka samoin kunnes sinulla on 14 palaa. Pyörittele paloista noin 1 cm:n paksuisia rieskoja.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Ripottele uunista tulleiden rieskojen päälle sormisuolaa.