Joulukalenteri, luukku 4: Äidin mokkapalat

Blogin joulukalenterin neljäs luukku avautuu. Jaan reseptin blogiin, jonka olen saanut äidiltäni vuosia sitten. Perinteiset mokkapalat.

ÄIDIN MOKKAPALAT (uunipellillinen)

Ohjeessa käytetty mitta "kahvikuppi" tarkoittaa pientä vanhanmallista 1,5 dl kahvikuppia. Jos sinulta ei löydy semmoista, niin mittaa aineet deseissä (1 kahvikuppi = 1,5dl).

Pohja

  • 4 munaa
  • 4 kahvikuppia sokeria
  • 2 kahvikuppia maitoa
  • 6 kahvikuppia vehnäjauhoja
  • 250 g sulatettua leivontamargariinia
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 8 rkl vahvaa kahvia
  • 7 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g sulatettua marg. tai voita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata margariini ja yhdistä kuivat aineet. Lisää vuoroin maitoa, jauhoseosta (siivilän läpi) ja lopuksi sulatettu margariini. Levitä taikina tasaisesti nuolijan kanssa korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle, joka nurkkaan asti. Tasoita pinta. Paista 15-20 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes taikinalevy on kypsä.

Ota taikinalevy uunista ja anna jäähtyä sen aikaa, kun teet kuorrutetta. Keitä vahvaa kahvia (voit laittaa yhden mitan enemmän puruja, että siitä tulee vahvan makuinen). Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe sulatettuun margariini-kahvinesteeseen. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

Levitä kuorrute nuolijan tai paletin avulla mokkapalapohjan päälle nopein vedoin joka nurkkaan. Lisää nonparellit pintaan koristeeksi heti levityksen jälkeen, jos haluat.