Joulukalenteri, luukku 9: Juusto-kinkkunyytit

Välillä suolaista puolta joulukalenteriin. Juusto-kinkkunyytteihin sain idean äidiltä. Kuulemma tämäntapaisia on tehty meillä aikoinaan, kun oon ollut pieni lapsi. Päätin siis kokeilla! Sopii naposteluun tai juhlapöytään suolaiseksi tarjottavaksi. Juusto-kinkkunyytit ovat parhaimmillaan samana päivänä tehtyinä.

JUUSTO-KINKKUNYYTIT (n. 28 kpl)

Rahkavoitaikina

  • 250 g leivontamargariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 250 g maitorahkaa

Täyte

  • 150 g juustoraastetta
  • 150 g kinkkukuutioita
  • ½ punainen paprika
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl paprikajauhetta

Voiteluun kananmunaa

Valmista rahkavoitaikina. Paloittele rasva kulhoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi rasva ja jauhot keskenään murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen joukkoon. Älä vaivaa taikinaa, muuten se sitkistyy. Muotoile taikina litteäksi levyksi ja laita viileään noin tunniksi tai seuraavaan päivään.

Sirottele pöydälle vehnäjauhoja ja taputtele taikina litteämmäksi. Kauli taikinaa jauhotetulla kaulimella, kunnes taikina on niin suuri, että voit taittaa sen kolmeen osaan. Kauli taikina uudelleen levyksi ja taita taas kolmeen osaan. Voit kaulia samaan tapaan vielä kolmannen kerran, jos haluat taikinaan lehtevyyttä. Pidä taikinaa viileässä noin 30 minuuttia kaulimisen jälkeen.

Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota siitä neliömäisiä kuvioita (8 x 8 cm) veitsellä tai taikinapyörällä.

Seuraavaksi mennään täytteen pariin. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Yhdistä täytteen ainekset ja lusikoi täyte taikinaneliöille. Nosta kulmat keskelle ja nipistä reunat yhteen. Voitele nyytit kananmunalla.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Nämä ovat parhaimmillaan tuoreina ja rapeina, juuri uunista tulleina.