Kana-feta pastasalaatti

Tämä on ehdottomasti yksi lempi pastasalaateistani mun blogissa tähän saakka. Näitä salaatteja on kiva kehitellä, kun näihin voi laitella mitä vaan aineksia mistä tykkää ja mitkä sopivat yhteen. Kana ja feta on ehdottomasti yksi mun lemppari yhdistelmistä ruoassa ja siitä se salaatin idea sitten lähti.

KANA-FETA PASTASALAATTI 

  • 400 g maustamatonta kanafilettä
  • 250 g fetaa
  • 10 dl simpukkapastaa tai muuta kuviopastaa
  • 200 g persikkakuutioita
  • 100 g herneitä
  • 100 g maissia
  • 1 makea paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 1,5 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl majoneesia
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 1-1,5 tl mustapippuria
  • suolaa maun mukaan

Laita pastalle vesi kiehumaan ja keitä pasta napakan kypsäksi. Jäähdytä pasta. Paista kanafileet pannulla ruokaöljyn kanssa kultaisen ruskeaksi ja kypsiksi. Nosta fileet sivuun jäähtymään. Pilko sipuli, fetajuusto ja paprika kuutioiksi. Purista valkosipulinkynnet murskaksi. Keitä maissit ja herneet kypsiksi, valuta ne ja jäähdytä hanan alla kylmällä vedellä.

Kuutioi jäähtyneet kanafileet ja sekoita kanakuutioiden joukkoon rypsiöljy, pippurit, curry- ja chilijauhe. Lisää suolaa maun mukaan.

Sekoita kaikki edellä mainitut ainekset kulhossa ja lisää joukkoon persikkakuutiot, hunaja ja majoneesi. Voit lisätä vielä suolaa tai pippuria salaattiin oman maun mukaan. Anna kana-feta pastasalaatin tekeytyä vielä jääkaapissa noin 0,5-1 tuntia.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä.