Kana-vuohenjuustopiirakka paholaisenhillolla ja kaura-porkkanapohjalla

Kana ja vuohenjuusto ovat yksi suosikeistani pizzatäytteenä. Halusin kokeilla myös leipoa suolaisen piirakan, joka sisältää näitä kahta herkullista ainesosaa. Sulautin mukaan myös pari ruokalusikallista paholaisenhilloa. Näistä ainesosista syntyi maistuva täyte piirakalle, jonka pohja ei ole se kaikista tavanomaisin. Tähän pohjaan olen laittanut mukaan porkkanaraastetta ja kaura-ruishiutaleita. Hiutaleet voit korvata myös pelkillä kaurahiutaleilla. 

KANA-VUOHENJUUSTOPIIRAKKA PAHOLAISENHILLOLLA JA KAURA-PORKKANAPOHJALLA

Pohja

  • 160 g voita
  • 2,5 dl kaura-ruishiutaleita (tai vain kaurahiutaleita)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 keskikokoista porkkanaa raasteena
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 1 pkt (200 g) Atria Vuolu kanafilettä
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • juustoraastetta
  • 2 rkl paholaisenhilloa
  • mausteita: suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, viispippuri -sekoitusta, pizzamaustetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta pohjaan tuleva porkkana raasteeksi. Sekoita pehmeä voi ja muut pohjan ainekset sekaisin keskenään. Voitele vuoka (Ø 28 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 5 minuutin ajan.

Valmistele sillä aikaa täytteeseen tulevat ainekset. Suikaloi sipuli, viipaloi vuohenjuusto, sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet keskenään. Ripottele esipaistetun pohjan päälle kanafileepalat, vuohenjuustoviipaleet ja sipulisuikaleet. Kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut väriä pintaan.