Kanavoileipäkakku

Tämän juhannuksen tarjoiluihin kuului perinteisten grilliruokien seuraksi useampi kakku ja tässä on yksi niistä. Kanavoileipäkakku on itselleni sen verran uusi tuttavuus, etten ole sitä aiemmin tehnyt (syönyt kyllä olen). Voileipäkakut ovat perinteisiä kahvipöydän suolaisia tarjottavia makeiden leivosten ja kakkujen rinnalla.

KANAVOILEIPÄKAKKU | 8-10 hlö

Pohja

  • 9 viipaletta tummaa paahtoleipää (esim. Vaasan monivilja)

Kostutus

  • 5 dl vesi
  • 1 kanaliemikuutio

Kuorrute/täyte

  • 4 dl vispikerma
  • 200 g tuorejuusto
  • mausteita: curry, paprikajauhe, pizzamauste, suola, pippuri

Täyte

  • 400 g hunajamarinoituja kanasuikaleita
  • ½ keltainen paprika
  • fetakuutioita

Koristeluun

  • nacholastuja
  • jääsalaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • cheddarkuutioita
  • paprikasuikaleita
  • tuoretta yrttiä

Aloita leivonta valmistamalla kostutusliemi. Keitä kattilassa/vedenkeittimessä 3 dl vettä ja sulata kuutio nesteeseen. Viilennä kostutusliemi 2 dl kylmällä vedellä. Levitä paahtoleipäviipaleet (3x3) suoraan kakkupahvin/tarjoiluastian päälle ja leikkaa tarvittaessa reunat pois leivistä. 

Valmista kuorrute vatkaamalla kerma ja tuorejuusto sekaisin kreemiksi ja lisää mausteet. Ota kreemistä talteen 1/3 kuorrutetta varten. Paista kanasuikaleet pannulla ja jäähdytä. Kuutioi/suikaloi paprika ja valmistele koristeet.

Kostuta leivät ja täytä kakku kreemillä, kanalla, fetalla ja paprikakuutioilla. Kuorruta viimeiseksi kakku ja koristele haluamasi näköiseksi.