Karpalo-cashewpikkuleivät

Olen kova suklaakeksien ystävä, mutta välillä on kiva kokeilla muitakin keksejä. Nämä pikkuleivät sisältävät karpaloita ja cashewpähkinöitä, jotka sopivat hyvin yhteen. Nämä ovat myös helppoja tehdä.

KARPALO-CASHEWPIKKULEIVÄT | 15-20 kpl

  • 200 g (3 ½ dl) vehnäjauhoa
  • 130 g voita
  • 100 g (1 ¾ dl) sokeria
  • 100 g (1 ¾ dl) fariinisokeria
  • 60 g (noin 1 dl) kuivatuttuja karpaloita
  • 60 g (noin 1 dl) cashewpähkinöitä
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vaniljasokeri. 

Lisää seokseen jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Murskaa cashewpähkinät ja pilko karpalot pienemmiksi. Sekoita taikinan joukkoon.

Muotoile taikina kekseiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Keksit leviävät uunissa paiston aikana, joten jätä tilaa niiden väliin. Paista keksejä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Resepti julkaistu myös Leivotaan -lehdessä (nro 1/2018).