Kauratoscapaistos raparperilla ja mansikoilla

Kesää kohti mennään kovaa vauhtia ja kauppojen hyllyillä alkaa näkymään tuoreita aineksia leivontaan entistä enemmän. Täällä meillä on pakkasessa kuitenkin vielä runsain mitoin viime vuoden antia mansikoiden ja raparperin muodossa.

Tässä onkin herkullinen vaihtoehto niiden tuhoamiseen pakkasesta. Rapea kauratoscakuorrute, kirpsakat raparperit ja makeat mansikat sointuvat yhteen täydellisesti. Kokonaisuuden kruunaa rahka-vaniljavaahto. Hyviä herkutteluhetkiä! 

KAURATOSCAPAISTOS RAPARPERILLA JA MANSIKOILLA

Ainesosat

  • 600 g raparperia
  • 200 g mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • nokare voita

Kuorrute

  • 100 g voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria

Rahka-vaniljavaahto

  • 250 g maustamatonta maitorahkaa
  • 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • (ripaus sokeria)

Viipaloi tuoreet raparperit ja pilko mansikat (tai sulata pakkasesta) ja kuullota pannulla voin ja sokerin kanssa noin viiden minuutin ajan. Kuullotuksen jälkeen on hyvä kaataa ylimääräinen neste pois. Levitä raparperit ja mansikat vuokaan.

Valmista seuraavaksi kuorrutus. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja loput ainesosat. Levitä kuorrute raparperien ja mansikoiden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon maitorahka. Lisää sokeria vaahtoon tarpeen mukaan.

Tarjoile lämpimänä rahka-vaniljavaahdon kera. 

Jos tykkäsit reseptistä, voit klikata tähteä postauksen alla. :)