Kevään raikas sitruuna-lime hyydykekakku - sisällä suukko yllätys

Kevätaurinko on alkanut viimein lämmittämään ja luonto alkaa heräilemään talven kylmyydestä. Kevään värit ja maut pääsivät myös tähän kakkuun mukaan. Kakun pohjassa on rapea keksipohja, täyte on raikasta sitruuna-limeä ja kiille on tehty mangosta.

Kakun kruunaa raikas hedelmäkoristelu ja sisällä oleva suukko yllätys. Kakun sisällä on kahdeksan Brunbergin sitruuna-lime suukkoa. Sitruuna-lime on suukkojen kausimaku ja ne ovat myynnissä keväisin.

KEVÄÄN RAIKAS SITRUUNA-LIME HYYDYKEKAKKU | n. 10 palaa

Pohja

  • 100 g keksejä (esim. Digestive)
  • 40 g voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
  • 1 limen kuoriraaste ja mehu
  • 8 kpl Brunbergin sitruuna-lime suukkoja

Kiille

  • 250 g mangososetta
  • 2 liivatelehteä

Koristeluun

  • Hedelmiä

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin ja vaniljasokerin kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, halkaisija noin 21 cm (vuoan korkeus 7 cm). Asettele suukot pohjan päälle tasaisin välein. Siirrä pohja kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, limen ja sitruunan kuoriraaste ja mehu. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja sulata ne mikrossa.

Ota lusikallinen täytemassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada neste täytemassaan ja sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte keksimurupohjan ja suukkojen päälle. Kopauta vuokaa tarvittaessa pari kertaa pöytää vasten, että täyte menee tasaisesti suukkojen väliin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia tai yön yli.

Kiille: Valmista kiille kun kakku on täysin hyytynyt. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata pehmenneet liivatelehdet mikrossa ja sekoita mangososeen kanssa sekaisin. Kaada mangokiille kakun päälle ja anna hyytyä vielä pari-kolme tuntia jääkaapissa.

Irroita kakku vuoasta ja koristele esimerkiksi erilaisilla hedelmillä. Itse käytin persikkaa, passionia ja viinirypäleitä sekä rouhin valkosuklaata pinnalle. Kakusta saat laktoosittoman käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita. Suukot ovat laktoosittomia.

Toivottelen kivaa ja aurinkoista kevättä lukijoille! Jos tykkäsit reseptistä, voit klikata tähteä alla. :)