Koskenlaskija-loimulohipiirakka porkkanapohjalla

Tämä täyteläinen piirakka pitää sisällään Koskenlaskija-sulatejuustoa, herkullista loimulohta, punasipulia ja mausteita. Piirakka ei ole mikä tahansa piirakka, nimittäin pohjassa mukana on porkkanaraastetta ja kaurahiutaleita. Pohja on siis todella mehevä, eikä kuiva lainkaan. Tässä herkullinen resepti!

KOSKENLASKIJA-LOIMULOHIPIIRAKKA | 45-50 min | helppo

Raaka-aineet

Pohja

  • 100 g voi 
  • 55 g vehnäjauho
  • 50 g porkkanaraaste
  • 40 g kaurahiutale
  • ½ tl leivinjauhe
  • ½ tl suola

Täyte

  • 250 g loimulohi
  • 90 g Koskenlaskija viherpippuri
  • 2 dl ruokakerma
  • 2 kpl kananmuna
  • 1 kpl punasipuli
  • juustoraaste
  • sitruunapippuri
  • viispippurisekoitus
  • rakuuna
  • suola

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta pohjaan tuleva porkkana raasteeksi. Sekoita pehmeä voi ja muut pohjan ainekset sekaisin keskenään. Voitele vuoka (Ø 22-23 cm) ja painele taikina vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 5 minuutin ajan.

Valmistele sillä aikaa täytteen ainekset. Kuutioi sipuli, paloittele sulatejuusto, sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet keskenään. Ripottele esipaistetun pohjan päälle lohi, sulatejuustopalat ja sipuli. Kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 220 asteisessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on saanut väriä pintaan.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä.