Koskenlaskijan jauheliha-paprikapiirakka

Lokakuu on jo puolessa välissä ja vastahan kuukausi vaihtui? Aika on mennyt viime aikoina hurjaa vauhtia. Olen aloittanut tässä syksyllä kondiittorikisällin opinnot (eli vanhalta nimeltään kondiittorin ammattitutkinto) ja koulun lisäksi olen perehtynyt uudessa työssä nyt kokoaikaista viikkoa.. Lisäksi olen tehnyt yhteistyötä parin joululehden kanssa reseptien muodossa.

Tekemistä on siis riittänyt, mutta toki leivontaa en ole unohtanut. Tänään tein parin vapaapäivän kunniaksi yhtä mun suosikki suolaista piirakkaa.. eli Koskenlaskijan jauheliha-paprikapiirakkaa. Piirakan maut sopivat yhteen täydellisesti! Pohjassa on mukana myös kaurahiutaleita ja rahkaa, joka tuo vielä lisää makua. Piirakkaa maistettuani, totesin että pohja on täydellinen suolaisiin piirakoihin. Sitten vain herkuttelemaan!

Muistathan, että Starbox sulkee sivunsa 31.3.19 Blogini uusi osoite: https://www.jannenkeittiossa.fi/

Myös tämä ja muut herkulliset reseptit mukana uudessa kodissa. 😊

KOSKENLASKIJAN JAUHELIHA-PAPRIKAPIIRAKKA

Pohja

  • 130 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 400 g naudan jauhelihaa (10 %)
  • ½ pkt (125 g) Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • paprikajauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • suolaa, pippuria

Muna-kermaseos

  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ pkt (125 g) maitorahkaa (2,3%)
  • 1 muna
  • kourallinen emmental -juustoraastetta
  • suolaa, pippuria

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan (käytin 23x23 cm kokoista irtopohjavuokaa) pohjalle ja reunoille. Paista ja mausta jauheliha ja sipuli. Kaada pohjan päälle. Pilko paprika ja paloittele sulatejuusto. Lisää täytteet jauhelihan päälle.

Valmista kerma-munaseos sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada seos tasaisesti ainesten päälle piirakkavuokaan ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpötilaa 200 asteeseen. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä! Kivaa viikon alkua kaikille. 😊