Kuningatar pavlova on herkullinen makujen yhdistelmä

Pavlovat ovat yksi lempi leivonnaisistani ja varsinkin kesällä nämä ovat kivan kevyitä naposteltavia. Pakkasessa olikin muistoja kesältä marjojen muodossa ja kaupasta lähti mukaan makeita tuoreita vadelmia. Nimesin nämä pavlovat Kuningatar pavloviksi raikkaan marjaisan täytteen vuoksi. Nämä ovat kaikenlisäksi helppoja valmistaa! 

KUNINGATAR PAVLOVAT | n. 14 kpl 

  • 2 munan valkuaista
  • 1 dl sokeria

Täytteeseen:

  • mansikkasurvosta
  • mansikoita
  • mustikoita
  • vadelmia (tuoreita)

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen tai kiertoilmalla 100 asteeseen. Aloita pavlovien valmistus erottelemalla kananmunien valkuainen erilleen keltuaisista. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Lisää sokeria valkuaismassaan vähitellen. Marenki on valmista kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Pursota valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 6 cm). Tee levyistä paksumpia reunoilta, jotta keskelle jää kuoppa täytettä varten. Marenkilevyjä tulee noin 14 kappaletta. Paista marenkeja uunissa noin tunnin ajan (kiertoilmalla vähemmän), kunnes marengit ovat rapeita ja irtoavat hyvin leivinpaperista. Anna marenkien jäähtyä ja valmistele sillä aikaa täyte. Täytä jäähtyneet marenkipohjat.

Tein viimeksi kesällä pavlovia ja tässä postauksessa on lisää täytevaihtoehtoja ja vähän tietoa pavlovien historiasta.