Laktoositon suklaakuorrute donitseille

Suklaakuorrute kruunaa donitsit – ostatpa ne valmiina kaupasta tai leivot itse alusta alkaen. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Pieni määrä glukoosisiirappia antaa kauniin kiillon kuorrutteeseen. Parasta on, että kuorrute on myös laktoositon. Toivottelen hyvää ja aurinkoista vappua!

Tarvitset:

  • 8 kpl donitseja
  • 70 g vispikermaa (laktoositon)
  • 15 g glukoosisiirappia
  • 75 g Brunberg laktoositonta maitosuklaata tai tummaa suklaata (53%)
  • 15 g voita (laktoositon)
  • koristeluun strösseleitä/nonparelleja

Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa. Liuota kuuman kerman joukkoon glukoosisiirappi. Paloittele suklaa kattilaan ja anna sen sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta. Kun suklaa on täysin sulanut, sekoita kuorrute tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita.

Dippaa donitsit suklaakuorrutteeseen ja ravistele ylimääräinen kuorrute pois. Koristele ja jähmetä viileässä.

Postaus tehty yhteistyössä Brunbergin kanssa. Jaan makeita vinkkejä leivontaan Brunbergin tuotteista Brunbergin sivulla ja täällä blogissa. Voit seurata myös Brunbergin Facebookia ja Instaa, johon tulee myös uusimmat leivontavinkkini.