Lemon curd-valkosuklaa panna cotta

Tässä maistuu kevät! Kirpeän sitruunainen lemon curd eli sitruunatahna ja valkosuklaa tuovat raikkaan makuyhdistelmän täyteläiseen panna cottaan. Tässä kiva ja helppo resepti kevään juhlien jälkiruoaksi. Reseptillä tulee neljä keskikokoista annosta. Lemon curd saattaa olla osalle tuntematon, mutta se löytyy kaupan hillojen ja marmeladien luota. Kivoja leivontahetkiä!

LEMON CURD-VALKOSUKLAA PANNA COTTA | 4 annosta | helppo

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 100 g valkosuklaata
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl lemon curdia
  • 1 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kerma kattilassa ja paloittele valkosuklaa. Sulata pehmenneet liivatelehdet ja valkosuklaa kattilassa. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen vaniljasokeri, turkkilainen jogurtti ja lemon curd. Vispaa sileäksi. Annostele laseihin ja anna jähmettyä viileässä vähintään kolme tuntia. Koristele panna cotta esimerkiksi hedelmillä ja valkosuklaarouheella.