Limepiirakka

Key lime pie on ollut to do -listallani jo kauan. Mulla on siis puhelimessa loputon lista leivottavaa, mitä haluaisin kokeilla ja laittaa tänne blogiin. Harmillisesti näitä herkkuja ei jatkuvalla syötöllä voi kuitenkaan leipoa, kun meitä on vaan kaksi syömäriä.

En tehnyt Key Lime piirakkaa perinteisen reseptin mukaan, johon ilmeisesti laitetaan useampi keltuainen. Monella sivulla ja blogissa oli tehty juuri tämän perinteisen reseptin mukaan, mutta ajattelin tehdä kevyemmän version ja korvasinkin osan kondensoidusta maidosta turkkilaisella jogurtilla ja jätin munat pois. Kermapursotukset keventää myös piirakan makeutta ja kirpeyttä.

Muistathan, että Starbox-portaali lopettaa 31.3. ja blogi löytyy jatkossa täältä: https://www.jannenkeittiossa.fi/

LIMEPIIRAKKA (muunnos Key Lime Pie:sta)

Pohja

  • 200 g digestiveä
  • 90 g voita

Täyte

  • 2 dl limenmehua (noin 6 limeä)
  • 400 g turkkilaista jogurttia
  • 400 g (1 prk) kondensoitua maitoa

Koristeluun

  • vispikermaa
  • limenkuoriraastetta
  • limenviipaleita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit ja yhdistä sulatettuun voihin. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille tiiviisti ja esipaista pohjaa uunissa keskitasolla 5 minuuttia. Raasta limeistä kuoriraaste talteen ja purista mehua, niin että saat sitä 2 dl. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja turkkilainen jogurtti. Lisää joukkoon mehu ja osa kuoriraasteesta (jätä raastetta myös koristeluun).

Kaada massa pohjan päälle ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja jätä piirakka uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele piirakka kermapursotuksilla, limenviipaleilla ja -raasteella.