Mansikka-limejuustokakku

Tein aikaisemmin tänä kesänä töihin kaksi mansikka-limejuustokakkua. Kakusta tykättiin ja päätin tehdä äitin tupareihin saman mansikka-limejuustokakun. Kakku ei omasta mielestä ole liian makea ja kakku on juuri sopivan kesäinen raikas kakku. Tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin.

MANSIKKA-LIMEJUUSTOKAKKU (24 cm kakkuvuokaan)

Keksipohja

  • 200 g Digestive keksejä
  • 70 g margariinia

Mansikka-limetäyte

  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 8 liivatelehteä
  • ½ dl limenmehua
  • 2 limen kuoriraaste
  • 200 g mansikoita
  • 1 ½ dl sokeria

Kiille

  • 175 g mansikoita
  • 4 liivatelehteä
  • 1,5 dl vettä
  • 2-3 rkl sokeria

Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita keksit vahvaan pakastepussiin ja murskaa ne painelemalla kaulimella tai murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi.

Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja tasoita pinta. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi. Soseuta mansikat ja painele seos siivilän läpi. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, hienonnettu limenkuoriraaste ja mansikkasose.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon. Lämmitä limen mehu kuumaksi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan nesteeseen vispilällä samalla sekoittaen. Kaada huoneenlämpöinen liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Valmista kakulle kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja painele siivilän läpi. Lisää sokeri ja vesi. Maista, onko sopivan makeaa. Ota ½ dl seoksesta ja lämmitä kattilassa liedellä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste kiilteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna jäähtyä tovi ja kaada kiille hyytyneen täytteen päälle. Anna kakun hyytyä yön yli.

Koristelin kakun seuraavana päivänä tummasta suklaasta tehdyillä suklaakoukeroilla ja tuoreilla marjoilla.