Mansikka-vaniljaleivokset valkosuklaaraidoilla

Kotimaisia mansikoita tulee ostettua lähes viikottain kesällä ja niistä on kiva tehdä erilaisia leipomuksia ja raikkaita smoothieita aurinkoisille kesäpäiville. 

Pakkasessa oli ylimääräisiä lehtitaikinalevyjä ja siitä lähti idea tehdä jotain kivaa tarjottavaa kahvin kanssa. Leivoksiin päätyi vaniljakreemiä, valkosuklaaraitoja ja kesän tuoreita mansikoita sekä ripaus tomusokeria ja tulipa muuten hyviä! Tästä on hyvä jatkaa kesälomaa. :)

MANSIKKA-VANILJALEIVOKSET VALKOSUKLAARAIDOILLA | 6 kpl | helppo

  • 2 lehtitaikina(torttu)levyä
  • 1 ½ dl vettä
  • 6 rkl vaniljakreemijauhetta (esim. Sallinen)
  • tuoreita mansikoita
  • valkosuklaata
  • tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa torttutaikinalevyt kolmeen osaan (yht. 6 kpl leivoksia). Sekoita vesi ja vaniljakreemi sekaisin. Lusikoi kreemi taikinalevyjen päälle ja paista uunissa noin 15 minuutin ajan.

Viipaloi mansikat ja sulata valkosuklaa. Voit tehdä valkosuklaaraidat joko lusikan avulla valuttamalla tai tehdä leivinpaperista spritsauspussin. Ripottele tomusokeria ja asettele viimeiseksi mansikat leivosten päälle.