Mariannekakku suklaisella kuorrutteella

Tulipahan sijoitettua taas uuteen kahvikakkuvuokaan! Tällä kertaa kaupan hyllyltä lähti mukaan sydämenmuotoinen vuoka. Selailin reseptikansiotani ja siellä eteen tuli minttusuklaakakku, johon oli käytetty Marianne crushia. Onnekseni tätä crushia sattuikin olemaan sopivasti kaapissa. Helpotin ohjetta vielä sen verran, että sekoitin vain ainesosat sekaisin, enkä ruvennut vaahdottelemaan aineksia erikseen. Helppoa ja yksinkertaista, mutta niin herkullista. :)

MARIANNE KAHVIKAKKU

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl Marianne crush-rouhetta
  • 1 dl nestettä (esim. vesi, maito tai ranskankerma)
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • koristeluun: maitosuklaata, valkosuklaata ja Marianne-makeisia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja kananmunat yksitellen, jokaisen välissä sekoittaen. Sekoita taikinaa vielä lopuksi voimakkaasti parin minuutin ajan. Sekoita viimeiseksi joukkoon Marianne-rouhe.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan niin, että vuoasta on 2/3 taikinaa. Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kokeile tikulla kypsyys ja anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa 10 min ja kumoa se sitten.

Kuorruta jäähtynyt kakku maitosuklaalla ja koristele esim. rouhitulla Mariannella ja valkosuklaapaloilla.

Vinkki! Vuoan voi jauhottaa kaakaojauheella korppujauhojen sijasta. Vuokaspray on kätevä kakkuvuokien voiteluun!