Mehevä vaniljakreemi-raparperipiirakka

Selailin netistä raparperipiirakan ohjeita ja sain ihan kivoja vinkkejä erilaisista resepteistä. Tykkään kuitenkin muokata reseptejä ja kokeilla jotain uutta. Tähän piirakkaan testasin kolmea eri pohjaa ja tähän olin tyytyväinen. :D

Valmistin ensin vaniljakreemin ohjeen mukaan (Dr. Oetker kreemijauhe, 100g) ja laitoin tekeytymään jääkaappiin. Sillä välin valmistin pohjan ja sulatin pakasteesta raparperipalat. Ja ai että, oli mehevää piirakkaa ja raparperit olivat sopivan kirpeitä! Koulussa meille on opetettu, että mitat olisi hyvä ilmoittaa resepteissä grammoissa ja oon huomannut, että onhan se helpompaa mitata ne grammoissa, kun teelusikat, ruokalusikat ja desit eivät ole niin tarkkoja mittoja ja lopputulos ei välttämättä ole aina sama. Tässä reseptissä oon yrittänyt käyttää niitä grammoja. ;)

MEHEVÄ VANILJAKREEMI-RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja

  • 100 g leivontamargariinia
  • 90 g kidesokeria
  • 5 g vaniljasokeria
  • 2 g leivinjauhetta
  • 135 g puolikarkeita vehnäjauhoja

Kreemi

  • 100 g vaniljakreemijauhetta
  • 4 dl kevytmaitoa

Täyte

  • 500 g valmista vaniljakreemiä
  • 370 g raparperia
  • 15 g perunajauhoja
  • 5 g vaniljasokeria

Sekoita kulhossa vaniljakreemijauhe ja maito. Sekoita 1 min käsivispilällä. Anna tekeytyä 20 min jääkaapissa (ohje pussista) .

Sekoita kulhossa pohjan ainekset. Painele ja nypi taikina tasaiseksi massaksi ja ota taikinasta 50 g taikinaa sivuun muruksi pinnalle. Voitele 24 cm irtopohjavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Sulata raparperi mikrossa ja valuta se huolellisesti siivilässä. Pyöräytä raparperipalat perunajauhoissa ja vaniljasokerissa.

Lado valmis kreemi pohjataikinan päälle (kreemiä tuli ohjeen mukaan n. 500 g) ja painele raparperipalat kreemin päälle. Ripottele sivuun otettu taikina muruiksi piirakan päälle.

Paista 175 asteessa 30-45 min. Voit ripotella valmiin piiraan päälle tomusokeria.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä! :)