Mifu-currypastasalaatti

Oletko jo kokeillut uutta Mifu-ruokaraetta? Mifu on Valion uusi tuotemerkki. Olen tehnyt aikaisemmin ruokarakeesta bolognesekastiketta pariin otteeseen ja tänään halusin koittaa jotain erilaista. Mifu sopii mainiosti maustettuna esim. salaatteihin. Tällä viikolla on vietetty pastaviikkoa ja sen kunniaksi tein ruokaisan Mifu-currypastasalaatin. Salaattiin tuo raikkautta makea omena. Kannattaa kokeilla tätä reseptiä!

MIFU-CURRYPASTASALAATTI

Ainekset

  • 1 pkt (330 g) Valio Mifu Original
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 makea omena
  • 200 g pakasteherneitä
  • 250 g kierremakaronia (kuivana)
  • 1 loraus oliiviöljyä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 150 g ranskankermaa
  • 1,5 rkl mietoa sinappia
  • 2,5 rkl medium punaista currytahnaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 3 rkl valkoviinietikkaa

Keitä suolatussa vedessä makaronit kypsiksi, mutta ei hajoavan pehmeiksi. Heitä lopuksi pakasteherneet kattilaan pariksi minuutiksi, jolloin ne myös lämpenevät yli 60 asteen.

Kaada vedet huolellisesti pois, ei tarvitse huuhtoa. Sekoita loraus oliiviöljyä makaroniin, niin se ei paakkuunnu. Jätä viileään jäähtymään.

Sekoita kastikeainekset isossa kulhossa ja jätä jääkaappiin tekeytymään.

Kuullota Mifu-ruokarae pannulla ja mausta se (käytin maustamiseen 0,5 tl mustapippurirouhetta, 0,5 tl paprikajauhetta ja 1 tl valkosipulijauhetta). Kuori ja kuutioi omena. Pilko myös paprikat samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi.

Makaronien jäähdyttyä sekoita Mifu-ruokarae, omena ja paprikat kastikkeeseen. Pyörittele huolella sekaisin. Lisää sitten joukkoon makaroni parissa erässä. Pyörittele pastasalaatti hyvin sekaisin niin, että kastiketta riittää joka puolelle.

Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa ja koristele salaatti halutessasi herneenversoilla.