Herkullinen Mifu-currypiirakka - nappaa resepti ruokaisaan ja nopeaan piirakkaan!

Tänään kaupasta lähti testiin uudet mifusuikaleet! Käytin valmistuksessa tällä kertaa valmista piirakkataikinapohjaa. Mifusuikaleet ovat kätevä vaihtoehto, jos haluat vaihtelua ruoanlaittoon ja vähentää omaa lihankulutusta. Olen käyttänyt mifusuikaleita mm. currykastikkeessa kanan sijasta (nämä suikaleet tuntuu ja maistuu suussa ihan kanalta) tai maustettuja mifukuutioita pastakastikkeessa. Tuli tässä mieleen, että olen tehnyt mifusta salaattiakin.

Piirakkaa voi helposti oman maun mukaan muutella, mifun voi korvata kanalla tai mausteita lisäillä.. Tätä postausta kirjotellessa tulikin syötyä useampi pala piirakkaa, on se vaan hyvää. :)

MIFU-CURRYPIIRAKKA

Pohja

  • 130 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • 1 pkt (250 g) Valio mifu curry-hunaja suikaleita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 1 keltainen paprika
  • kirsikkatomaatteja
  • juustoraastetta
  • currya
  • kurkumaa
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Kuutioi sipuli ja paprika. Kuullota mifusuikaleita ja sipulia pannulla, niin että ne saavat hieman väriä. 

Kaada suikaleet, sipuli ja paprikakuutiot pohjan päälle. Sekoita muna, kerma ja mausteet sekaisin. Lisää loput ainesosat pohjan päälle ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta ja reunat ovat saaneet väriä. Voit paiston loppua kohden alentaa uunin lämpötilaa 200 asteeseen. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.