Mokkapalat täyteläisellä mokkakuorrutteella

Postaus tehty yhteistyössä Brunbergin kanssa.

Mokkapalat ovat aina yhtä herkullisia! Ne maistuvat sellaisenaan, kuuman juoman tai vaikkapa kylmän maidon kanssa. Niitä tekisi mieli vain ottaa lisää ja lisää.. Tämän reseptin herkullisen täyteläisen kuorrutteen salaisuus on ranskankermassa ja moccatryffelipatukoissa. Rouskuvat strösselit viimeistelevät mokkapalat!

MOKKAPALAT TÄYTELÄISELLÄ MOKKAKUORRUTTEELLA

Pohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kahvia
  • 150 g voita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 3 tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 420 g tomusokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 100 g voita
  • 5 kpl (yht. 100 g) Brunbergin moccatryffelipatukoita
  • ½ dl kaakaojauhetta

Koristeluun

  • strösseleitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää voisula, kahvi ja kuivat aineet muna-sokerivaahtoon ja sekoita huolellisesti ainekset sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Paloittele tryffelipatukat. Sulata voi ja patukat mikrossa tai hellalla miedolla lämmöllä. Sekoita voi-tryffeliseokseen ranskankerma ja kaada nestemäinen seos tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Viimeistele mokkapalat strösseleillä ja laita piirakka hetkeksi kylmään, jotta kuorrute hieman jähmettyy.