Mutakakku

Mutakakun suklainen ja täyteläinen maku vie kielen mennessään. Mutakakku on hyvää sellaisenaankin, mutta sen kanssa sopii myös raikkaat maut, esimerkiksi mansikat ja vaniljakastike.

MUTAKAKKU

  • 2 kpl munia
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää vielä lopuksi jäähtynyt rasva.

Paista (halkaisijaltaan 20 cm piirakkavuoassa) 175 asteessa 15-17 minuuttia uunin keskitasolla. Varo ylikypsennystä, kakun kuuluu jäädä tahmeaksi sisältä.

Ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.