Nyhtöherne-nuudeliwokki

Wokki on helppo ruoka, jota voi valmistaa monella tapaa ja omien mieltymysten mukaisesti. Kokeilin lihatonta wokkia, johon laitoin vihannesten ja nuudelin lisäksi nyhtöhernekuutioita. Makua wokkiin tuo myös soijakastike ja limenmehu. Italialaisittain maustetut nyhtöhernekuutiot löydät ruokakaupan pakastealtaasta (parhaiten K-citymarketeissa käsittääkseni).

Nyhtöherne on 100 % kasvipohjainen, laktoositon ja gluteeniton proteiinipommi. Nyhtöhernevalmisteita on kuutioiden lisäksi muitakin, niistä voit lukea lisää täällä.

NYHTÖHERNE-NUUDELIWOKKI | 4 annosta

Ainekset

  • 260 g maustamaton nuudeli
  • 280 g (1 pss) nyhtöhernekuutiot
  • 180 g porkkanasuikale
  • 5-6 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl sipuli
  • 80 g parsakaali
  • 100 g vihreä papu (pakaste)
  • 2 rkl soijakastike
  • ½ limen mehu
  • pippuri, suola
  • ruokaöljyä paistamiseen

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Suikaloi sipuli ja pilko valkosipulinkynnet pieniksi kuutioiksi. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi.

Lado vihannekset wokkipannulle ja lisää joukkoon tilkka öljyä. Paista kypsiksi. Lisää joukkoon vihreät pavut ja sitten nyhtöhernekuutiot. Paista kunnes pakasteet ovat kypsentyneet joukkoon.

Keitä vedenkeittimessä vettä ja kaada nuudeleiden päälle. Anna nuudeleiden pehmittyä. Siivilöi vesi pois ja kaada nuudelit pannulle. Sekoittele seosta pannulla ja lisää soijakastike ja limenmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Wokki on parhaimmillaan tuoreeltaan.

Postaus on tehty yhteistyössä Familia Verden kanssa. Edellinen postaukseni nyhtöhernesuikaleista löytyy täältä.