Omenapiirakka kinuskiraidoilla

Pehmoinen omenapiirakka sai päälleen makeat kinuskiraidat. Olen tykästynyt tähän piirakkapohjaan, jota on tullut tehtyä myös mansikka-raparperin ja raparperi-mansikka-mustikan mauissa. Omenapiirakka kuuluu täällä perinteisiin syysajan leivonnaisiin. Mieli kaipaileekin jo viileisiin syysiltoihin ja kauniiseen ruskan aikaan. Tällä piirakalla pääseekin niihin mielenmaisemiin. Tartupa siis tähän reseptiin ja leivo maukas piirakka herkkuhetkiin. :)

OMENAPIIRAKKA KINUSKIRAIDOILLA

Ainekset

  • 2 kpl kananmunia
  • 160 g sokeria
  • 230 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl maitoa
  • 7 g leivinjauhetta
  • omenia kuorittuna ja viipaloituna
  • kanelia
  • kinuskikastiketta

Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sula rasva ja maito. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele omenanviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuutin ajan.

Valuta jäähtyneen piirakan päälle kinuskikastiketta runsaalla kädellä ja nauti!