Pätkis-vadelmakääretorttu

Kääretorttuja en ole kovin montaa vielä leiponut ja tämäkin on blogin ensimmäinen. Olen ajatellut ne jotenkin kuivina ja tylsinä leivonnaisina. Tämä päähänpinttymä varmaankin johtunee lapsuuden ajoilta ja kauppojen valmispitkoista, jota välillä meille ostettiin. Muistan kyllä, kun äiti leipoi joskus perinteistä unelmatorttua ja se oli hyvää! Tästä eteenpäin taidankin tehdä kääretortut itse ja tässä todellakin on kääretorttu minun makuun. Pätkikset ovat herkkua yksistäänkin, mutta kun ne yhdistetään vadelmien kanssa, syntyy jotain todella herkullista..

PÄTKIS-VADELMAKÄÄRETORTTU

Pohja

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 4 dl kermaa
  • 200 g maitosuklaata
  • 280 g (2 pss) Pätkis minibites (jätä osa koristeluun)
  • 250 g kotimaisia pakastevadelmia (jätä osa koristeluun)
  • (sokeria)

Koristeluun

  • suklaakermaa
  • suklaarouhetta
  • Pätkistä
  • vadelmia

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti käännellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.

Kumoa kypsä torttulevy toiselle, puhtaalle leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Poista pohjapaperi varovasti, kun pohja on jäähtynyt.

Vaahdota kerma ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa kerman joukkoon. Ota suklaakermasta 1/4 sivuun kuorrutetta varten. Pilko Pätkikset pienemmäksi.

Levitä suklaakermaa pohjan päälle ja ripottele kerman pinnalle pilkottuja pätkispaloja ja vadelmia. Jätä 1/4 pohjasta ilman täytettä. Rullaa tortuksi leivinpaperin avulla, täytetystä reunasta aloittaen. 

Koristele kääretortun pinta lopulla kermalla, vadelmilla ja suklaalla. Anna tortun tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.