Perinteiset gluteenittomat runebergintortut

Tiesitkö, että tortut voi valmistaa myös muumimukeihin? Jos et satu omistamaan virallisia runebergintorttumuotteja (joita tarvitsee ehkä sen kerran vuoteen) niin suosittelen ehdottomasti leipomaan tortut muumimukeihin. Tortut paistuvat kauniin värisiksi ja lähtevät helposti irti myös mukeista, kun vaan muistat voidella ne hyvin. Ensi viikollahan se Runerberginpäivä jo koittaa. Oletko jo leiponut torttuja? 😊

Olen testaillut viime aikoina useita reseptejä runebergintortuista ja välillä tehnyt vahingossa kokeiluja, esim "munaton" torttu eli unohda munat taikinasta.. mutta joo. 😄 Tämä resepti on kuitenkin testattu pariin otteeseen ja todettu toimivaksi ja herkulliseksi!

PERINTEISET GLUTEENITTOMAT RUNEBERGINTORTUT | 6 kpl

Ainesosat

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl Semper fin mix -jauhoseosta
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 2 dl kevyt kermaa
  • 1 dl Semper gluteenittomia pipareita murskattuna
  • 3 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • (1 tl karvasmanteliaromia)

Koristeluun

  • vadelmamarmeladia
  • valkoista pomadaa (tomusokeria ja vettä sekaisin)

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat. Murskaa piparit, yhdistä kuivat aineet ja lisää sitä vuoroin kerman kanssa taikinaan. Lisää viimeiseksi joukkoon halutessasi karvasmanteliaromia. Voitele vuokaspraylla muumimukit/torttumuotit ja paista torttuja 160 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää raakaa taikinaa kokeiltaessa ja tortut ovat saaneet väriä.

Anna torttujen jäähtyä muoteissaan ja kumoa jäähtyneet tortut, tasainen pinta ylöspäin. Pursota torttujen keskelle vadelmamarmeladia ja viimeistele tortut valkoisella pomadaraidalla.

Jos haluat tehdä tavan torttuja niin vaihda gluteenittomat tuotteet tavallisiin eli jauhot ja piparit. Laktoosittomat leivokset saat käyttämällä laktoositonta voita ja laktoositonta kermaa.