Piparkakkutoffeet

Tänään on tiedossa piparkakkutoffeita. Piparkakkutoffeet maistuvat joulun aikaan ja sopivat myös hyväksi lahjaideaksi.

PIPARKAKKUTOFFEET (n. 10 kpl)

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl sokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 30 g voita
  • 20 g piparkakkua
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl kanelia

Murskaa piparkakut pieneksi muruksi. Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja leivontamargariini pinnoitetussa paksupohjaisessa kattilassa. Keitä seosta noin 15 minuutin ajan. Sekoittele seosta koko keittämisen ajan. Lisää seokseen loppuvaiheessa neilikka, kaneli ja piparkakkumuru.

Toffeen saostuttua tipauta seosta kylmään veteen. Mikäli seos jähmettyy kylmässä vedessä, niin että voit muotoilla siitä vaikkapa pallon, on toffeeseos valmista.

Kaada seos haluamiisi muotteihin tai suorakulmaiseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita kylmään jähmettymään.