Piparkakkupannari

Harvoin tulee ajatelleeksi, että pannukakutkin voivat sopia jouluun. Meillä syödään pannukakkuja vuoden ympäri. Välillä pannukakut saavat makunsa myös suolaisesta täytteestä. Pepperoni-juusto, kinkku-sinihomejuusto ja pinaattipannukakku ovat suolaisista suosikkejani. Suolaiset pannukakut ovat myös helppo ottaa mukaan vaikkapa lounaaksi tai eväsretkelle. Toisinaan pannukakku tarjoillaan makeana perinteisempään tyyliin hillon ja kermavaahdon kanssa. Kesällä parasta on lämmin uunista tullut pannukakku ja itse valmistettu hillo. Raparperi-mansikkahillo on yksi suosikkejani.

Talven tuiskuja lämmittämään suosittelen piparkakun makuista pannukakkua. Pannukakku on maustettu piparkakkutaikinasta tutuilla mausteilla neilikalla, kanelilla, kardemummalla ja inkiväärillä. Pannukakku sopii tarjoilla vaahdotetun kerman ja siirapin kera. Juomaksi sopii vaikkapa lämmin glögi tai kylmä maito. 

PIPARKAKKUPANNARI | pellillinen | helppo

Ainekset

  • 8 dl maitoa tai vettä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 75 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita kananmunat ja neste sekaisin. Lisää joukkoon loput ainekset ja viimeiseksi voisula. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasossa 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja pannukakku tuntuu kypsältä. Leikkaa jäähtynyt pannukakku paloiksi. Pannari on parhaimmillaan tuoreena ja lämpöisenä.

Mikä sinulle tuo joulufiiliksen? Klikkaa tähteä, jos tykkäsit postauksesta. :)