Sacherkakku - perinteinen suklaaherkku

PIENI SACHERKAKKU | n. 6 hlö | keskivaikea

Ainekset, pohja

  • 90 g voi
  • 60 g sokeri
  • 60 g keltuainen
  • 80 g tumma suklaa
  • 60 g valkuainen
  • 60 g sokeri
  • 6 g vaniljasokeri
  • 80 g vehnäjauho

Täyte

  • aprikoosimarmeladi

Kuorrute

  • 1 ½ dl vispikerma
  • 200 g tumma suklaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (saa olla hyvä vaahto). Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota sokeri ja valkuaiset ja sekoita varovasti massan joukkoon. 

Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Voitele 16 cm kakkuvuoka ja kaada massa vuokaan. Paista pohja 160-170 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.

Halkaise jäähtynyt pohja ja täytä aprikoosimarmeladilla. Sivele kakun pinta ja sivut myös marmeladilla ja "sulje" kakku tällä tavoin. Laita kakku jääkaappiin maustumaan. Voit antaa kakun olla maustumassa jääkaapissa myös seuraavaan päivään kuvun alla.

Valmista ganache-kuorrutus. Paloittele suklaat kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaapalojen päälle. Sekoita kunnes suklaapalat ovat sulaneet. Kaada 35 asteinen ganache-kuorrutus kakun päälle. Voit myös kirjoittaa kakun päälle kuorrutteella Sacher tai koristella kakun muulla tavoin.

Kakun maku syvenee ja paranee jääkaapissa. Kakusta tulee pienehkö, noin kuudelle henkilölle sopiva. Ainekset tuplaamalla saat korkeamman kakun, joka riittää useammalle henkilölle. Jos tuplaat ainekset, tee kakku silti 16 cm kakkuvuokaan.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä!