Sitruuna-lakritsihyydykekakku

Tein tupareihin viikonlopuksi sitruuna-lakritsihyydykekakkua. Maku oli oikein onnistunut ja päätin jakaa reseptin myös teille lukijoille. Kakku maistui vielä tänäänkin meille. Tätä täytyy tehdä joskus uudestaan!

SITRUUNA-LAKRITSIHYYDYKEKAKKU

Pohja

  • 140 g tummia täytekeksejä esim. Domino
  • 50 g voita

Täytteet

  • 6 liivatelehteä
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 200 g Lemon curdia
  • 300 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
  • 2+1 rkl vettä
  • 1 dl lakritsikastiketta
  • 1 sitruunan kuoriraaste

Kuorrute

  • 100 g Valio maustettua rahkaa sitruunainen lakritsi
  • 100 g valkosuklaata
  • mustaa elintarvikeväriä

Koristeluun

  • lakritsikarkkeja

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Painele päälle keksimuru ja nosta jääkaappiin. Käytin 17 cm:n irtopohjavuokaa.

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota 2 dl kuohukermaa. Mittaa lemon curd omaan kulhoon. Kuumenna 2 rkl vettä esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata joukkoon 4 puristettua liivatetta. Sekoita liivateseos lemon curdin joukkoon. Lisää tahna kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon sitruunan kuoriraaste. Levitä mousse tasaisesti keksipohjalle.

Vaahdota loppu kuohukerma kulhossa, lisää lakritsirahka joukkoon ja sekoita. Lisää lakritsikastike ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Sulata loput liivatteet 1 ruokalusikalliseen kiehahtunutta vettä. Valuta se lakritsi-kermaseokseen samalla sekoittaen. Levitä täyte tasaisesti sitruunamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 h tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus

Valmista kuorrutus kun kakku on hyytynyt. Kuumenna lakritsirahka ja paloiteltu valkosuklaa keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Kun suklaa on sulanut, nosta liedeltä ja värjää mustaksi. Käytin värjäykseen mustaa pastaväriä.

Jäähdytä kuorrutetta sen verran, että se ei sulata kakkua. Valuta kuorrute kakulle ja tasoita pinta. Koristele kakku esim. lakritsikarkeilla.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä.