Suklaa-lakritsihyydykekakku

Tässäpä kakku, joka vie makeannälän mennessään. Sopii etenkin lakritsin ja suklaan ystäville. Pohjassa käytin Oreo-täytekeksejä, välissä samettista suklaatäytettä ja päällä on tumma lakritsikuorrute. Kakun viimeistelee koristelu, jossa käytin tietenkin lakritsia ja suklaata.

SUKLAA-LAKRITSIHYYDYKEKAKKU | 8-10 palaa

Pohja

  • 150 g tummia täytekeksejä (esim. Oreo-keksejä)
  • 50 g voita

Täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g tumma suklaata
  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 90 g (1 dl) sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 115 g lakritsitoffeeta (esim. 6 kpl Kick-patukoita)
  • 1 dl vispikermaa

Koristelu

  • suklaa- ja lakritsikarkkeja

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulan voin kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan, halkaisija noin 18 cm. Siirrä pohja kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte: Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada suklaa täytteen joukkoon ja sekoita heti tasaiseksi massaksi. Ota pehmenneet liivatelehdet pois vedestä ja sulata ne mikrossa.

Ota lusikallinen täytemassaa ja sekoita se liivatenesteen kanssa sekaisin. Kaada neste täytemassaan ja sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte keksimurupohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorrute: Valmista lakritsikuorrute kakun hyydyttyä. Pilko lakritsitoffee pieniksi paloiksi. Kiehauta palat kerman kanssa pinnoitetussa kattilassa. Keitä noin viiden minuutin ajan, kunnes palat ovat sulaneet ja kuorrute on tasaista.

Koristelu: Pursota kuorrute kakun päälle ja anna sen valua yli laitojen. Koristele kakku suklaa- ja lakritsikarkeilla sekä halutessasi myös raastetulla tai pieneksi pilkotulla suklaalla. Voit pilkkoa osan karkeista pienemmiksi.

Resepti julkaistu myös Leivotaan -lehdessä (nro 1/2018).