Suklaa-mokkakakku

Tänä syksynä Starbox järkkäsi taas meille kaikille avoimen Tähtiherkku-kilpailun. Teemana on tänä vuonna kahvi eli reseptissä täytyy käyttää jossain muodossa kahvia. Mietin aikani erilaisia leivonnaisia, joihin olen käyttänyt kahvia. Halusin jotain näyttävää ja pienen suunnittelun jälkeen päätin valmistaa suklaa-mokkakakun. Kakussa maistuu suklaa, mokkakreemi ja vadelma. Kakussa on useampi kerros ja on sen vuoksi korkea. Kakun kruunaa suklaa-ganache valutukset, pursotukset ja suklaapallot, joiden maussa on mukana kahvia. 

Mikäli tykkäsit reseptistäni ja kakusta, käy toki antamassa äänesi Starboxin Facebook sivuilla, johon pääset tästä. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan Lehmus Roasteryn suosituimpien kahvien Maistelupakki! 

SUKLAA-MOKKAKAKKU

Ainekset, pohja

  • 360 g voi
  • 240 g sokeri
  • 240 g keltuainen
  • 320 g tumma suklaa
  • 240 g valkuainen
  • 240 g sokeri
  • 20 g vaniljasokeri
  • 320 g vehnäjauho

Mokkakreemi

  • 500 g voi
  • 2 dl vahva kahvi
  • 3 dl tomusokeri

Täyte

  • vadelmamarmeladi
  • mokkakreemi

Kuorrutus

  • 5 dl vispikerma
  • 150 g tumma suklaa
  • 1-2 tl vaniljasokeri

Suklaa-ganache

  • 50 g tumma suklaa
  • 0,5 dl vispikerma

Koristeluun: kahvin makuisia suklaapalloja

Ota kaikki kakkuun tuleva voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Valmista ensin kakkuun tuleva pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (jopa 20-25 minuuttia - saa olla hyvä vaahto). Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vaahdota sokeri ja valkuaiset marenkivaahdoksi ja sekoita varovasti massan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Voitele kaksi 16 cm kakkuvuokaa ja kaada massa vuokiin. Paista pohjat 160-170 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.

Valmista sillä aikaa mokkakreemi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Keitä vahvaa kahvia ja lisää sitä vuoroin tomusokerin kanssa (tomusokeri siivilän läpi) vaahdotettuun voihin, kunnes vaahto on tasaista.

Halkaise jäähtyneet pohjat 3-4 osaan ja täytä vadelmamarmeladilla ja mokkakreemillä. Voit halutessasi kostuttaa pohjat, mutta se ei ole pakollista. Sulje kakun pinta ja reunat kauttaaltaan mokkakreemillä ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Valmista seuraavaksi kakulle kuorrute. Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa ja sulata tumma suklaa. Kaada kuuma suklaa kerman joukkoon ja sekoita saman tien kuorrute tasaiseksi suklaakermaksi.

Mokkakreemin kovetettua jääkaapissa on seuraavaksi vuoro kuorruttaa kakku. Muista säästää suklaakermaa pursotuksiin. Pursota kakun kanteen kuviot.

Valmista suklaa-ganache. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi suklaakuorrutteeksi. Voit tarvittaessa käyttää sauvasekoitinta, jotta saat tasaisen kuorrutteen.

Pursottele ganache kakun reunoille ja anna sen valua kauniisti. Viimeistele kakku suklaapalloilla.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä!