Sunnuntain vohvelit

Ostin tällä viikolla vohveliraudan! Niin pitkään olen sellaisen halunnut ostaa ja sitten se tuli sattumalla kaupassa vastaan alennuksessa (ja on muuten hyvä kone - Wilfa merkkinen!). Sen jälkeen on tullut koitettua erilaisia vohvelireseptejä ja väsätty omia reseptejä. Tuli koitettua myös kaupan valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta. Hyvää oli sekin.

Alempana on yksinkertainen ja todella nopea resepti vohveleiden valmistukseen. Vohveleiden päälle sopii mainiosti erilaiset hillot, siirapit, marjat ja hedelmät. Omia suosikkejani ovat kermavaahto-mansikkatäyte ja kuningatarhillo, mustikat ja vähän siirappia päälle.

HELPOT JA RAPEAT VOHVELIT | 6 kpl | helppo

  • 1 kananmuna
  • 0,25 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl mantelimaitoa/tavallista maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl rypsiöljyä/sulaa voita/sulaa margariinia
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Sekoita muna, maito ja muut ainesosat jauhoja lukuunottamatta sekaisin. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota sen aikaa kun valmistelet täytteet. Paista vohvelit vohveliraudassa ja tarjoile ne lämpöisinä ja rapeina herkullisten täytteiden kera.