Sunnuntain vohvelit

Ostin tällä viikolla vohveliraudan! Niin pitkään olen sellaisen halunnut ostaa ja sitten se tuli sattumalla kaupassa vastaan alennuksessa (ja on muuten hyvä kone - Wilfa merkkinen!). Sen jälkeen on tullut koitettua erilaisia vohvelireseptejä ja väsätty omia reseptejä. Tuli koitettua myös kaupan valmista lettu- ja vohvelijauhoseosta. Hyvää oli sekin.

Alempana on yksinkertainen ja todella nopea resepti vohveleiden valmistukseen. Vohveleiden päälle sopii mainiosti erilaiset hillot, siirapit, marjat ja hedelmät. Omia suosikkejani ovat kermavaahto-mansikkatäyte ja kuningatarhillo, mustikat ja vähän siirappia päälle.

HELPOT JA RAPEAT VOHVELIT | 6-8 kpl | helppo

  • 1 kananmuna
  • 1-2 tl sokeri
  • ½ tl suola
  • 2 dl mantelimaito/tavallinen maito
  • 2 dl puolikarkea vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 0,5 dl rypsiöljy/sula voi/margariini
  • 0,5 tl vaniljasokeri

Sekoita muna ja maito sekaisin. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput ainesosat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota sen aikaa kun valmistelet täytteet. Paista vohvelit vohveliraudassa ja tarjoile ne lämpöisinä ja rapeina.

Jos tykkäsit reseptistä, klikkaa tähteä.