Suussasulava banaanikakku mausteina kanelia, kardemummaa ja neilikkaa

Banaanikakku tuo mieleen kahvikakun, joka sulaa suussa ja paranee vanhetessaan. Sitä ajatusta kohti lähdin, kun kehittelin tämän reseptin. Halusin tuoda banaanin makua kakkuun kunnolla ja sain kakkuun menemään kolme keskikokoista banaania. Kahvikakuissa tykkään käyttää mausteita ja banaanin kaveriksi laitoin kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. Mausteita voi oman maun mukaan vähentää/muuttaa.

Banaanikakkuun on paras käyttää pilkullisia tai tummentuneita banaaneja ja samalla saat banaanit pelastettua roskikselta ja leivottua vaivatta valmistuvan mehevän kakun. Suomessa vietetään hävikkiviikkoa 10.-16.9. Hävikkiviikon sivuilla on vinkkejä ja tietoa, jolla vähentää omaa ruokahävikkiä ja miettiä omia kulutustapoja.

SUUSSASULAVA BANAANIKAKKU MAUSTEINA KANELIA, KARDEMUMMAA JA NEILIKKAA

  • 3 keskikokoista banaania (mieluiten pilkullisia tai tummia)
  • 2 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 150 g voita sulatettuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muussaa banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muut aineet ja viimeiseksi munat yksitellen välissä sekoittaen. Sekoita vielä lopussa voimakkaasti parin minuutin ajan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan niin, että vuoasta on 2/3 taikinaa. Kypsennä kakku uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kokeile kypsyys tikulla. 

Anna kakun jäähtyä vuoassa 10 minuutin ajan ja kumoa sitten jäähdytysritilälle. Koristele esim. tomusokerilla.