Tacopiirakka raikkaalla salaatilla ja kastikkeilla

Meksikolainen ruoka on ihan ykkösvalinta mulle. Yleensä ravintolat valitaan myös sen perusteella, mistä saisi hyvää meksikolaista. Kotona texmex-fiilikseen pääsee esim. aina yhtä hyvien tortillojen kanssa tai dippilautasen ja nacholastujen kanssa. Ajattelin yhdistää tämän fiiliksen myös tähän piirakkaan jota tein tänään. Piirakassa on täyteläinen jauhelihatäyte, johon makua tuomassa on tacokastike ja cheddar -juustoraaste. Piirakan viimeistelee raikas salaattikuorrute, nacholastut ja kastikkeet. 

TACOPIIRAKKA RAIKKAALLA SALAATILLA JA KASTIKKEILLA

Pohja

  • 130 g voita
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa (2,3%)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 tl suolaa

Pohja

  • 400 g naudan jauhelihaa, tacomaustetta
  • 350 g tacokastiketta (Santa Maria)
  • 1 sipuli
  • ½ paprika
  • 2 dl cheddar -juustoraastetta
  • 200 g ranskankermaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 5-6 kpl jalapenoja (tai maun mukaan)

Päälle

  • jäävuorisalaattia
  • tacosipsejä
  • cheddar -kastiketta
  • (salaatinkastiketta)
  • (jalapenoja)

Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin ja lisää maitorahka ja pehmeä voi. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja painele taikina voidellun piirakkavuoan (käytin 26 cm kokoista irtopohjavuokaa) pohjalle ja reunoille.

Paista jauheliha, kuutioitu paprika ja sipuli. Mausta seos tacomausteella. Kaada tacokastike joukkoon. Lisää juustoraaste ja siirrä seos pois levyltä. Anna hautua sen aikaa, kun juusto sulaa kastikkeeseen. Lisää maitorahka ja kaada hieman jäähtynyt seos pohjan päälle.

Lusikoi päälle ranskankerma ja levitä se kastikkeen päälle. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hyvin väriä. Voit loppua kohden alentaa uunin lämpöä 200 asteeseen alalämmölle, jotta pohja kypsyy myös.

Koristele jäähtynyt piirakka salaatilla, sipseillä, kastikkeilla ja jalapenoilla.

Klikkaa tähteä, jos tykkäsit reseptistä! Kivaa viikon jatkoa! 😍